Veelgestelde vragen over Project Zero

Wat kunnen we voor u doen?

Waar is Project Zero momenteel beschikbaar?
Project Zero is momenteel beschikbaar voor in aanmerking komende merken in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Japan, India, Mexico, Canada, Australië, Brazilië, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, België, Singapore, Polen, Saoedi-Arabië, Zweden en Nederland.
Wat zijn de deelnamecriteria om je te kunnen inschrijven voor Project Zero?
Ongeacht je verkooprelatie met Amazon moet je aan de volgende vereisten voldoen:
  • Je moet een Brand Registry-account met een geregistreerd handelsmerk en de rol Rechteneigenaar hebben.
  • Je moet meldingen van mogelijke inbreuken hebben ingediend via de tool Een schending melden met een aanvaardingspercentage van ten minste 90% in de afgelopen zes maanden.
Om misbruik van onze tools te voorkomen, heeft Amazon het recht om aanvullende factoren te evalueren om te bepalen of een gebruiker in aanmerking komt.
Ik heb me nog maar kort geleden aangemeld bij Brand Registry en heb de tool Een schending melden nog niet gebruikt. Kom ik in aanmerking voor Project Zero?
Nee, we raden je aan om eerst meldingen van mogelijke inbreuk in te dienen via de tool Een schending melden.
Komen geregistreerde vertegenwoordigers in aanmerking voor Project Zero?
Nee, alleen eigenaren van het handelsmerk van het merk dat is ingeschreven in het Brand Registry, komen momenteel in aanmerking voor deelname aan Project Zero.
Welke soorten productvermeldingen kunnen merken uit de Amazon Store verwijderen met behulp van de tool Selfservice van Zero?
De tool Selfservice voor het verwijderen van namaakgoederen mag alleen worden gebruikt om productvermeldingen met namaakgoederen te verwijderen. Een vervalsing is een onwettige volledige of gedeeltelijke reproductie van een geregistreerd handelsmerk, of een merk dat sterk lijkt op een geregistreerd handelsmerk, in verband met de verkoop van een product. Vervalsing omvat het gebruik van een geregistreerd handelsmerk op het product, de verpakking of de productpagina waarmee wordt geïmpliceerd dat het product echt is.
Als mijn merk in het ene land is ingeschreven bij Project Zero, ben ik dan automatisch ingeschreven in de andere landen?
Zodra een merk in één land is ingeschreven bij Project Zero, wordt het automatisch ingeschreven in andere landen waar het merk een geregistreerd handelsmerk in het Brand Registry heeft.
Hoe ziet Amazon erop toe dat merken juiste beslissingen nemen met de tool Selfservice voor het verwijderen van namaakgoederen?
We bieden merken een ongekend niveau van verantwoordelijkheid. We zijn hiertoe bereid omdat we geloven dat intensieve samenwerking van Amazon en merken het aantal namaakproducten kan terugbrengen tot nul. Merken moeten een nauwkeurigheid van minstens 99% behouden om hun Project Zero-privileges te behouden. We gebruiken een aantal processen om de nauwkeurigheid te bevorderen, waaronder vereiste training als onderdeel van inschrijving bij Project Zero, en voortdurende controle om misbruik van onze tools te voorkomen.
Moeten merken serienummers aan hun producten toekennen om zich in te kunnen schrijven voor Project Zero?
Nee, maar de merken die serienummers hanteren voor hun producten bereiken de beste resultaten. Het gebruik van serienummers is een krachtig hulpmiddel om namaakproducten te detecteren en te voorkomen dat deze de klant bereiken. Merken kunnen zelf bepalen voor welke producten ze serienummers invoeren. De service voor serienummers voor producten is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, India, Australië en Japan. We werken eraan om de service uit te breiden naar meer landen.
Is deelnemen aan Project Zero gratis?
Ja, het is gratis om u in te schrijven voor Project Zero, toegang te krijgen tot de automatische beveiligingsmechanismen en de tool Selfservice voor het verwijderen van namaakgoederen te gebruiken. Voor merken die ervoor kiezen om de service voor serienummers voor producten te gebruiken, worden kosten in rekening gebracht per eenheid, op basis van volume.
© 2024, Amazon Services LLC.