Veelgestelde vragen over Project Zero

Wat kunnen we voor u doen?
Waar is Project Zero momenteel beschikbaar?
Project Zero is momenteel beschikbaar voor in aanmerking komende merken in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Egypte, Japan, India, Mexico, Canada, Australië, Brazilië, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Singapore, Saoedi-Arabië, Polen, Nederland en Zweden.
Wat zijn de deelnamecriteria om je te kunnen inschrijven voor Project Zero?
  1. Uw merk moet zijn ingeschreven bij Amazon Brand Registry met een door de overheid geregistreerd handelsmerk.
  2. U moet:
    • De eigenaar zijn van het handelsmerk.
    • Een Amazon-account hebben met toegang tot het Merkenregister.
    • Meldingen hebben ingediend van mogelijke inbreuk met een aanvaardingspercentage van ten minste 90% in de afgelopen zes maanden.
Project Zero is beschikbaar voor alle merken die aan de bovenstaande criteria voldoen, ongeacht hun verkooprelatie met Amazon.
Ik heb me nog maar kort geleden aangemeld bij het Merkenregister en heb de tool Een schending melden nog niet gebruikt. Kom ik in aanmerking voor Project Zero?
Nee, we raden u aan om eerst meldingen van mogelijke inbreuk in te dienen via de tool Een schending melden.
Komen geregistreerde vertegenwoordigers in aanmerking voor Project Zero?
Nee, alleen eigenaren van het handelsmerk van het merk dat is ingeschreven in het Merkenregister, komen momenteel in aanmerking voor deelname aan Project Zero.
Als mijn merk in het ene land is ingeschreven bij Project Zero, ben ik dan automatisch ingeschreven in de andere landen?
Zodra een merk in één land is ingeschreven bij Project Zero, wordt het automatisch ingeschreven in andere landen.
Hoe ziet Amazon erop toe dat merken juiste beslissingen nemen met de tool Selfservice voor het verwijderen van namaakgoederen?
We bieden merken een ongekend niveau van verantwoordelijkheid. We zijn hiertoe bereid omdat we geloven dat intensieve samenwerking van Amazon en merken het aantal namaakproducten kan terugbrengen tot nul. Merken moeten een nauwkeurigheid van minstens 99% behouden om hun Project Zero-privileges te behouden. We gebruiken een aantal processen om de nauwkeurigheid te bevorderen, waaronder vereiste training als onderdeel van inschrijving bij Project Zero, en voortdurende controle om misbruik van onze tools te voorkomen.
Moeten merken serienummers aan hun producten toekennen om zich in te kunnen schrijven voor Project Zero?
Nee, maar de merken die serienummers hanteren voor hun producten bereiken de beste resultaten. Het gebruik van serienummers is een krachtig hulpmiddel om namaakproducten te detecteren en te voorkomen dat deze de klant bereiken. Merken kunnen zelf bepalen voor welke producten ze serienummers invoeren. De service voor serienummers voor producten is momenteel beschikbaar in de VS, Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, India, Canada, Japan en Australië. We werken aan een uitbreiding van de service naar meer landen.
Is deelnemen aan Project Zero gratis?
Ja, het is gratis om u in te schrijven voor Project Zero, toegang te krijgen tot de automatische beveiligingsmechanismen en de tool Selfservice voor het verwijderen van namaakgoederen te gebruiken. Voor merken die ervoor kiezen om de service voor serienummers voor producten te gebruiken, worden kosten in rekening gebracht per eenheid, op basis van volume.
© 2022, Amazon Services LLC.