Veelgestelde vragen over IP Accelerator

Wat kunnen we voor je doen?

Wat is IP Accelerator?
De Amazon Intellectual Property Accelerator brengt merken in contact met een samengesteld netwerk van vertrouwde dienstverleners die diensten aanbieden voor de registratie van handelsmerken tegen competitieve tarieven. Deze dienstverleners hebben ervaring met de registratie van handelsmerken en helpen merken wereldwijd registraties veilig te stellen bij handelsmerkbureaus.
Hoe ga ik aan de slag met IP Accelerator?
Klik op https://brandservices.amazon.nl/ipaccelerator op de oranje knop "Aan de slag" om door dienstverleners te bladeren en selecteer één op basis van jouw behoeften (bijvoorbeeld service, locatie, aangeboden talen).
Hoe neem ik contact op met een dienstverlener van IP Accelerator?
Als je een verkoper op Amazon bent (een Seller Central-account hebt), log je in bij je verkoopaccount, klik je op 'Contact opnemen met aanbieder' op de pagina van het bedrijf en vul je het opgegeven formulier in.

Als je geen verkoper op Amazon bent, maar een leverancier bent of anderszins interesse hebt in het programma en nog steeds met een van de dienstverleners wilt werken, ga je naar de link Contact opnemen in de voettekst op https://brandservices.amazon.nl/ipaccelerator. Selecteer 'Ik wil contact opnemen met een advocatenkantoor van IP Accelerator' in de vervolgkeuzelijst.
Welk e-mailadres moet ik gebruiken wanneer ik contact opneem met een juridische dienstverlener van IP Accelerator?
Wanneer je contact opneemt met de dienstverleners, gebruik je het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Brand Registry-account. Als je nog geen account voor Brand Registry hebt, moet je je inschrijven in het Brand Registry met hetzelfde e-mailadres als waarmee je contact hebt opgenomen met IP Accelerator. Het gebruik van hetzelfde e-mailadres voorkomt vertragingen in het Brand Registry-registratieproces en vereenvoudigt de toegang tot verkoopvoordelen na inschrijving in Brand Registry.
Wat gebeurt er nadat ik mijn eerste e-mail naar de dienstverlener van IP Accelerator heb gestuurd?
Nadat je contact hebt opgenomen met een van de dienstverleners, kan het minstens 2 werkdagen duren voor je een reactie krijgt. Je kunt contact opnemen met zoveel of zo weinig aanbieders als je wilt. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het contacteren met een dienstverlener, alleen als je ze inschakelt om werk voor je te ondernemen.
Hoe begin ik mijn aanvraag voor een handelsmerk?
Als je besluit om met één van de dienstverleners samen te werken en akkoord gaat met hun voorwaarden, werk je met hen samen om intellectuele eigendom te verkrijgen en zullen ze met je samenwerken tijdens het proces.
Wanneer kan ik me inschrijven bij Brand Registry?
Zodra je handelsmerkaanvraag is ingediend bij het juiste handelsmerk- of intellectueel-eigendomsbureau, stelt de dienstverlener je op de hoogte wanneer je je kunt inschrijven bij Brand Registry.
Hoe kan ik een aanvraag indienen voor Brand Registry?
• Navigeer naar https://brandregistry.amazon.nl. Opmerking: Als je voor het eerst inlogt bij Brand Registry, moet je hetzelfde e-mailadres gebruiken dat je hebt gebruikt om contact op te nemen met IP Accelerator. Anders kan dit vertragingen veroorzaken bij de inschrijving bij Brand Registry.
• Bekijk en accepteer de algemene voorwaarden.
• Klik aan de linkerkant van je scherm op 'Een merk inschrijven'.
• Vul het inschrijvingsformulier in voor een handelsmerk in behandeling en klik op 'Indienen'. Zodra je je aanvraag hebt ingediend, controleren we je gegevens en reageren we met onze beslissing.
In welke landen kan ik IP Accelerator gebruiken om in contact te komen met dienstverleners?
Het programma zelf is beschikbaar voor merken overal ter wereld. Momenteel maken dienstverleners die gevestigd zijn in de volgende landen deel uit van het IP Accelerator-programma: Australië, België, Brazilië, Canada, Duitsland, Egypte, Frankrijk, India, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Polen, Saoedi-Arabië, Singapore, Spanje, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.
In welke talen kunnen de advocatenkantoren van IP Accelerators mij helpen met mijn aanvraag?
Dienstverleners van IP Accelerator kunnen merken in 13 talen bedienen, waaronder Duits, Engels, Frans, Japans, Koreaans, Mandarijn, Spaans, Turks, Hindi, Gujarati, Italiaans, Portugees en Arabisch. De taalondersteuning varieert per aanbieder, dus controleer de beschikbare talen wanneer je contact opneemt met een dienstverlener.
Tot welke Brand Registry-voordelen heb ik toegang?
Als je je merk registreert bij Brand Registry, heb je toegang tot de volgende voordelen:
  • Geautomatiseerde beveiligingen: Wanneer je gegevens verstrekt over je merk, producten en intellectuele eigendom, implementeren we voorspellende beveiliging met behulp van geavanceerde machine learning die slechte productvermeldingen voorkomen.
  • Krachtige zoek- en rapportagehulpmiddelen: Je krijgt toegang tot de 'Een schending melden'-tool die op tekst en afbeeldingen gebaseerde zoekmogelijkheden biedt en het melden van potentiële inbreuk (bijvoorbeeld inbreuken op handelsmerken onder het gewoonterecht) vereenvoudigt door meerdere functies die specifiek voor merken zijn ontworpen.
  • Andere voordelen voor het opbouwen van merken: Je komt in aanmerking om je in te schrijven voor merkopbouwprogramma's zoals A+ content, merkenwinkels, gesponsorde merken en meer. Raadpleeg onze pagina met tools voor het maken van merken voor meer informatie.
Voor welke voordelen voor merkbescherming kom ik in aanmerking zodra mijn handelsmerk volledig is geregistreerd?
Zodra je handelsmerk volledig is geregistreerd bij een merkenbureau, zal Brand Registry in aanmerking komen voor geavanceerde programma's voor namaakbescherming zoals Transparency, project Zero en Eenheid vervalste misdrijven. De beschikbaarheid van deze programma's varieert per land.
  • Transparency helpt de verkoop en verzending van onjuiste en vervalste producten op Amazon te voorkomen. Met de serialisatie op eenheidsniveau van Transparency help je je merk en klanten proactief te beschermen tegen namaakproducten, verbeter je de betrokkenheid van klanten en identificeer je defecten in de toeleveringsketen.
  • Door het juiste gebruik van de tool Een schending melden in Brand Registry kom je in aanmerking voor Amazon-project Zero. Dit geeft je de mogelijkheid om namaakvermeldingen onmiddellijk te verwijderen zonder dat je contact met ons hoeft op te nemen.
  • De Eenheid Namaakmisdrijven van Amazon werkt samen met merken, wetshandhavers en klanten over de hele wereld om vervalsers te stoppen en hen verantwoordelijk te houden.
Moet ik verkoper zijn op Amazon of verkopen aan Amazon Retail om IP Accelerator te kunnen gebruiken?
Nee. De meest directe manier om IP Accelerator te gebruiken, is via de pagina IP Accelerator . Deze vind je in Seller Central onder het Service Provider Network. Voor toegang tot Seller Central heb je een Seller Central-account nodig. Dat kun je hier maken. Als je echter geen Amazon Seller Central-account hebt of als het serviceprovidernetwerk niet beschikbaar is in je land en je wilt samenwerken met een aanbieder van IP Accelerator, kun je hier contact met ons opnemen. Op dit moment is IP Accelerator niet beschikbaar via Vendor Central.
Hoeveel kost IP Accelerator?
Amazon brengt geen kosten in rekening om je in contact te brengen met dienstverleners. Wanneer je een dienstverlener selecteert, werk je met hem of haar en betaal je deze rechtstreeks.

Amazon hanteert vooraf overeengekomen tarieven voor de onderstaande diensten voor één merk voor één soort goederen of diensten. Extra kosten zijn van toepassing voor andere diensten, waaronder het zoeken naar meerdere merken en het indienen van aanvragen voor aanvullende soorten intellectueel eigendom (bijvoorbeeld patenten), etc.
Maximale servicekosten
Een zoekopdracht op hoog niveau naar merknamen in EUIPO-records voor relevante aangevraagde inschrijvingen of registraties.
250 EUR
Een aanvraag voor een EU-handelsmerk indienen.
450 EUR
Een aanvraag voor een VK-handelsmerk indienen.
200 GBP (220 EUR)
Een gecombineerde aanvraag voor een EU- en VK-handelsmerk indienen
500 EUR (450 GBP)
Een gecombineerde zoekopdracht op hoog niveau naar merknamen in EUIPO- en BX IPO-records voor relevante aangevraagde inschrijvingen of registraties.
350 EUR
Een uitgebreide zoekopdracht in de EUIPO-records naar relevante aangevraagde inschrijvingen of registraties.
1000 EUR
Een uitgebreide zoekopdracht in de EUIPO- en BX IPO-records naar relevante aangevraagde inschrijvingen of registraties.
1150 EUR
Kan ik dienstverleners van IP Accelerator gebruiken voor services die niet gerelateerd zijn aan handelsmerken?
Ja. Je kunt onafhankelijk deelnemende dienstverleners inschakelen voor andere intellectueel-eigendomsservices, zoals het indienen van octrooiaanvragen voor ontwerpen, auteursrechtaanvragen of het ontwikkelen van holistische merkbeschermingsstrategieën. De kosten voor deze services moeten tussen jou en de dienstverlener worden afgesproken. Het IP Accelerator-programma biedt momenteel geen vooraf overeengekomen tarieven voor die services.
Hoelang duurt het om mijn handelsmerk volledig te registreren bij een handelsmerkbureau met behulp van het IP Accelerator-programma?
De tijdlijnen voor de registratie van handelsmerken verschillen per handelsmerkbureau. Je kunt je dienstverlener vragen naar de status van je handelsmerkaanvraag. Terwijl je aanvraag door het handelsmerkbureau wordt verwerkt, kun je je bij Brand Registry inschrijven met je in behandeling zijnde handelsmerk. Raadpleeg de Veelgestelde vragen over Brand Registry voor meer informatie.
Wat gebeurt er als mijn handelsmerkaanvraag die is ingediend via IP Accelerator wordt geweigerd?
We controleren regelmatig de status van handelsmerkaanvragen die zijn ingediend via IP Accelerator. Als je aanvraag wordt geweigerd, heb je geen toegang meer tot de functies voor merkbescherming voor die handelsmerkaanvraag.
Wat moet ik doen om te genieten van merkbescherming als mijn advocatenkantoor de handelsmerkaanvraag heeft ingediend?
Zodra Amazon ervan op de hoogte is dat je een handelsmerkaanvraag hebt ingediend via een bij IP Accelerator aangesloten advocatenkantoor, sturen we je een e-mail met een uitnodiging om je in te schrijven voor Brand Registry. Als je je hebt ingeschreven, registreren we je automatisch voor onze geautomatiseerde merkbescherming, bieden we je toegang tot de tool Een schending melden en krijg je toegang tot andere functies voor brand-building.
© 2024, Amazon Services LLC.