Veelgestelde vragen over IP Accelerator

Wat kunnen we voor je doen?
Is Amazon IP Accelerator wereldwijd beschikbaar?
Het programma is beschikbaar voor merken overal ter wereld. Advocatenkantoren in IP Accelerator zijn gevestigd in de Verenigde Staten, Mexico, Europa, Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Saoedi-Arabië, Australië, India en Japan en richten zich op het indienen van merkaanvragen in het United States Patent and Trademark Office, Bureau voor Handelsmerken en Industriële ontwerpen, Saudi Authority for Intellectual Property (SAIP), European Union Intellectual Property Office, Handelsmerkafdeling van het Ministerie van Economische Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten, Intellectual Property Office - Verenigd Koninkrijk, Japan Patent Office en Trademark Registry (India). Zij kunnen klanten bedienen in verschillende talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Japans, Koreaans, Mandarijn, Spaans, Hindi, Gujarati, Italiaans en Portugees. We zijn van plan IP Accelerator uit te breiden naar advocatenkantoren en merkenbureaus in andere landen.
Moet ik Amazon betalen voor het gebruik van Amazon IP Accelerator?
Nee. IP Accelerator is een gratis programma. Amazon brengt geen kosten in rekening om je in contact te brengen met advocatenkantoren. Wanneer je een kantoor selecteert, werk je met en betaal je het advocatenkantoor rechtstreeks.
Tot welke voordelen van het Merkenregister heb ik toegang?
Als je een handelsmerkaanvraag indient via een advocatenkantoor dat deelneemt aan IP Accelerator, kun je je inschrijven bij het Merkenregister voor toegang tot de volgende voordelen:
  • Proactieve merkbescherming: Amazon gebruikt de informatie die je over je merk verstrekt om beschermende maatregelen te implementeren teneinde op proactieve wijze mogelijke misleidende productvermeldingen die schadelijk kunnen zijn voor je merk en onze klanten te identificeren en te verwijderen.
  • Krachtige zoek- en rapportagetools: Je krijgt toegang tot de tool Een schending melden. Deze tool bevat op tekst en afbeeldingen gebaseerde zoekmogelijkheden en vereenvoudigt het proces voor het melden van mogelijke inbreuken (bijvoorbeeld schending van handelsmerken die onder het algemeen recht vallen) met meerdere functies die speciaal voor merken zijn ontworpen.
  • Andere voordelen op het gebied van brand-building: Je kunt je bedrijf verder opbouwen en laten groeien op Amazon door gebruik te maken van krachtige tools die zijn ontworpen voor merken, zoals productpagina's met verbeterde merkcontent, merkwinkels, Gesponsorde merken en het merkendashboard.
Wat zijn de vooraf overeengekomen tarieven van de advocatenkantoren die deelnemen aan IP Accelerator?
Amazon is vooraf tarieven overeengekomen voor de onderstaande services voor één merk voor één klasse goederen of services. Extra kosten zijn van toepassing voor andere diensten, waaronder het zoeken naar meerdere merken en het indienen van aanvragen voor aanvullende soorten intellectueel eigendom (bijvoorbeeld patenten voor ontwerpen).
Maximale servicekosten
Een zoekopdracht op hoog niveau naar merknamen in EUIPO-records voor relevante aangevraagde inschrijvingen of registraties.
250 EUR
Een gecombineerde zoekopdracht op hoog niveau naar merknamen in EUIPO- en UK IPO-records voor relevante aangevraagde inschrijvingen of registraties.
400 EUR (350 GBP)
Een uitgebreide zoekopdracht in de EUIPO-records naar relevante aangevraagde inschrijvingen of registraties.
1000 EUR
Een uitgebreide zoekopdracht in de EUIPO- en UK IPO-records naar relevante aangevraagde inschrijvingen of registraties.
1150 EUR (1030 GBP)
Een aanvraag voor een EU-handelsmerk indienen.
450 EUR
Een aanvraag voor een VK-handelsmerk indienen.
200 GBP (220 EUR)
Een gecombineerde aanvraag voor een EU- en VK-handelsmerk indienen
500 EUR (450 GBP)
Kan ik IP Accelerator gebruiken voor services die niet gerelateerd zijn aan handelsmerken?
Ja. Amazon is vooraf tarieven overeengekomen voor het indienen van handelsmerkaanvragen, maar je kunt advocatenkantoren die deelnemen aan IP Accelerator ook in de arm nemen voor andere aan intellectueel eigendom gerelateerde services, zoals het indienen van ontwerpoctrooiaanvragen, copyrightaanvragen of het ontwikkelen van holistische strategieën voor merkbescherming. De diensten en de vergoedingen voor deze diensten dien je zelf met het advocatenkantoor te bespreken.
Wat gebeurt er als mijn handelsmerkaanvraag die is ingediend via IP Accelerator wordt geweigerd?
We controleren regelmatig de status van handelsmerkaanvragen die zijn ingediend via IP Accelerator. Als je aanvraag wordt geweigerd, heb je geen toegang meer tot de functies voor merkbescherming voor die handelsmerkaanvraag.
Wat moet ik doen om te genieten van merkbescherming als mijn advocatenkantoor de handelsmerkaanvraag heeft ingediend?
Zodra Amazon ervan op de hoogte is dat je een handelsmerkaanvraag hebt ingediend via een bij IP Accelerator aangesloten advocatenkantoor, sturen we je een e-mail met een uitnodiging om je in te schrijven voor het Merkenregister. Als je je hebt ingeschreven, registreren we je automatisch voor onze geautomatiseerde merkbescherming, bieden we je toegang tot de tool Een schending melden en krijg je toegang tot andere functies voor brand-building.
Wat moet ik doen als mijn advocatenkantoor een handelsmerkaanvraag heeft ingediend, maar ik niet word gevraagd om me in te schrijven?
Als je advocatenkantoor heeft bevestigd dat het serienummer van je handelsmerkaanvraag aan Amazon is verstrekt en je geen uitnodiging hebt ontvangen om je in te schrijven, neem dan hier contact met ons op.
Moet ik verkoper zijn op Amazon of verkopen aan Amazon Retail om IP Accelerator te kunnen gebruiken?
Nee. De meest directe manier om IP Accelerator te gebruiken, is via de pagina IP Accelerator. Deze vind je in Seller Central onder het Service Provider Network. Voor toegang tot Seller Central heb je een Seller Central-account nodig. Dat kun je hier maken. Als je echter geen Amazon Seller Central-account hebt en je wilt samenwerken met een bij IP Accelerator aangesloten advocatenkantoor, kun je hiercontact met ons opnemen.
© 2022, Amazon Services LLC.