Aan de slag in drie stappen

Klaar om je in te schrijven voor het Amazon-merkenregister? Je moet de volgende stappen uitvoeren:

Toetsing van de deelnamecriteria

Merken moeten een in behandeling zijnde of geregistreerd en actief handelsmerk hebben gebaseerd op tekst of afbeelding.

Om in aanmerking te komen voor Amazon Brand Registry, moet je merk een actief geregistreerd handelsmerk hebben in elk land waar je je wilt inschrijven of waar je een ingediende lopende merkaanvraag hebt via Amazon IP Accelerator. Brand Registry accepteert ook merken wiens handelsmerk nog wordt geregistreerd bij een subset merkenbureaus (bekijk het gedeelte met landspecifieke vereisten). Het handelsmerk van je merk moet de vorm hebben van een merk gebaseerd op tekst (woordmerk) of een merk gebaseerd op een afbeelding met woorden, letters of cijfers (ontwerpmerk). Afhankelijk van waar je merk is geregistreerd, kunnen in aanmerking komende handelsmerken verschillende classificaties hebben op basis van het merkenbureau dat het merk heeft uitgegeven. Voorbeelden van handelsmerken die we momenteel accepteren voor inschrijving zijn hieronder opgenomen:
Op tekst gebaseerde merken

AMAZON

Merken op basis van afbeeldingen met woorden, letters of cijfers
We accepteren momenteel alleen handelsmerken die zijn uitgegeven door handelsmerkkantoren van de overheid in de Verenigde Staten, Brazilië, Canada, Mexico, Australië, India, Japan, Frankrijk, Duitsland, Italië, Turkije, Singapore, Spanje, Nederland, Saoedi-Arabië, Zweden, Egypte, het Verenigd Koninkrijk, Polen, de Europese Unieen de Verenigde Arabische Emiraten. Als je handelsmerk is geregistreerd bij de World Intellectual Property Organization (WIPO), moet je het corresponderende merknummer indienen dat is toegekend door het nationale merkenbureau, aangezien dit kan afwijken van het door de WIPO toegekende handelsmerknummer. Als je handelsmerk is geregistreerd bij het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO), selecteer je EUIPO als het bureau van handelsmerkregistratie in je aanvraag. Het merkenregister is niet aangesloten bij deze bureaus; neem geen contact met hen op voor informatie over het merkenregister. Wijzigingen aan de acceptatiecriteria voor het merkenregister worden op deze pagina geplaatst.
De tekst van het handelsmerk moet overeenkomen met de merknaam op de aanvraag. Als je handelsmerk een op afbeelding gebaseerd merk is met woorden, letters of cijfers, moet je een kopie van de afbeelding uploaden precies zoals deze in je handelsmerkrecord staat. Zorg ervoor dat deze informatie overeenkomt voordat je je aanvraag indient.
Dit handelsmerk moet ook op je producten of verpakkingen staan.

Inloggen bij het Amazon-merkenregister

Amazon-merkenregisteraanvragen moeten worden ingediend door de merkeigenaar.

Als je een geautoriseerde agent bent, moet je de merkeigenaar het merk eerst laten inschrijven, en vervolgens je account toevoegen als extra gebruiker. Als je voldoet aan de deelnamecriteria, kun je inloggen met je bestaande aanmeldgegevens voor Seller of Vendor Central. Met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord heb je toegang tot de functies en voordelen van het Merkenregister die zijn gekoppeld aan de services voor leveranciers en verkopers. Als je nog geen Amazon-account hebt, kun je gratis een account maken.

Schrijf je merk in

Zodra je inlogt, moet je je merk(en) inschrijven.

Om een merk in te schrijven, moet je de volgende informatie verstrekken:
  • Je merknaam heeft een actief geregistreerd handelsmerk; het actieve geregistreerde handelsmerk voor je merk moet op je producten of verpakkingen staan weergegeven.
  • Het registratienummer van het handelsmerk verstrekt door het bureau voor intellectuele eigendom. Houd er rekening mee dat we geen aanvraagnummers accepteren.
  • Een lijst van productcategorieën (bijvoorbeeld kleding, sportartikelen, consumentenelektronica) waarin je merk moet worden vermeld.
Nadat je deze informatie hebt verstrekt, controleren we of je de rechthebbende bent van het handelsmerk en nemen we contact op met een contactpersoon die aan onze eisen voldoet. Deze persoon ontvangt een verificatiecode. Je moet deze code terugsturen naar Amazon om het inschrijvingsproces te voltooien.
Zodra we de verstrekte informatie hebben geverifieerd, krijg je toegang tot alle voordelen en functies van het Amazon-merkenregister, die je helpen je merk te beschermen.
© 2022, Amazon Services LLC.