Brand Protection Report

Amazon streeft ernaar om het meest klantgerichte bedrijf ter wereld te zijn, waar mensen de grootst mogelijke selectie authentieke goederen kunnen vinden. Tegenwoordig dienen wij en onze miljoenen verkooppartners – waarvan de overgrote meerderheid bestaat uit kleine en middelgrote bedrijven – wereldwijd honderden miljoenen klanten.

Met trots helpen we deze kleine bedrijven honderdduizenden nieuwe banen te creëren in hun lokale gemeenschap. We werken hard om het vertrouwen van klanten te winnen en te behouden. De verkoop van namaakproducten is bij ons dan ook streng verboden. We innoveren voortdurend om vervalste producten op te sporen en te voorkomen dat ze bij onze klanten terechtkomen.

Lees het volledige overzicht voor meer informatie over onze nieuwste innovaties.

Onze nieuwste innovaties

Betrouwbare proactieve controles

Door onze voortdurende investering in geavanceerde machine-learning-technieken hebben we onze proactieve controles verbeterd, waarbij we onze intellectuele eigendomsrechten beveiligen en vervalsingsdetectiesystemen automatiseren en schalen. Deze systemen werken voortdurend tijdens elke stap van het proces, vanaf het moment dat iemand een nieuw verkopersaccount probeert te registreren of probeert een productvermelding te maken of bij te werken. Naast onze robuuste verkopersverificatie, inclusief een-op-een-contact met potentiële verkopers via videochat, brengen we voortdurend verbeteringen aan in onze op machine learning gebaseerde detectie. Zo ontmoedigen we vervalsers om zelfs maar nieuwe Amazon-verkopersaccounts te maken.

Krachtige tools voor merken

Amazon werkt al enkele jaren samen met het United States Patent and Trademark Office (USPTO) om fraude en misbruik in het handelsmerksysteem te voorkomen. In 2022 bleven we onze samenwerking met de USPTO verbeteren. Amazon ontvangt rechtstreeks informatie van de USPTO en handelt hiernaar met betrekking tot de registratiestatus en partijen die onderworpen zijn aan USPTO-sancties, waaronder advocaten die zijn geblokkeerd door de USPTO. Dit is om te voorkomen dat frauduleuze handelsmerkaanvragen en -registraties worden gebruikt voor inschrijving in Brand Registry. We gebruiken deze informatie om valse en anderszins beledigende merken te verwijderen en trends binnen onze store te delen met de USPTO. Zo ondersteunen we hun onderzoek naar mogelijke fraude door hun medewerkers en geregistreerden.

Kwaadwillenden verantwoordelijk houden

In onze samenwerking met de Amerikaanse douane en grensbescherming wisselen we nu ook onderling informatie uit. In 2022 verstrekte Amazon aanwijzingen aan CBP over bevestigde vervalsers en verstrekte CBP informatie aan Amazon waarmee we vervalste goederen konden tegenhouden die voor ons fulfillment-netwerk waren bedoeld en inbreukmakende productvermeldingen uit onze store konden verwijderen. We willen op vergelijkbare wijze samenwerken met douaneagentschappen over de hele wereld. We worden aangemoedigd om deze partnerschappen met douaneagentschappen voort te zetten om sneller te kunnen ingrijpen bij producten, meer hulp te bieden aan rechtshandhaving en klanten beter te beschermen. Deze partnerschappen voorkomen dat vervalsingen Amazon-klanten bereiken en dat producten grenzen overschrijden en binnenlandse toeleveringsketens binnenkomen, waarna ze via een verkoper of winkel zouden kunnen worden verkocht.

De wereldwijde impact van merkbescherming

Brand Registry is in 2017 geïntroduceerd en is ondertussen uitgebreid naar Australië, België, Brazilië, Canada, Egypte, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Polen, Saoedi-Arabië, Singapore, Spanje, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. We innoveren voortdurend en breiden onze activiteiten continu uit naar nieuwe markten om onze merken beter van dienst te zijn. In 2022 hebben we een aantal mijlpalen bereikt vanwege de meer dan $ 1.2 miljard die Amazon heeft geïnvesteerd en de meer dan 15.000 Amazon medewerkers die onze stores over de hele wereld helpen beschermen.
MEER DAN

35%

minder geldige kennisgevingen van inbreuk ingediend door merken in Brand Registry.
MEER DAN

8 miljard

dagelijkse pogingen tot wijzigingen aan productpagina's zijn door de geautomatiseerde technologie van Amazon gescand op tekenen van potentieel misbruik.

MEER DAN

800.000

Actie van vervalser om te proberen nieuwe verkopersaccounts te maken, is gestopt.MEER DAN

99%

van de geblokkeerde of verwijderde productvermeldingen is gevonden door onze proactieve controles, zodat het betrokken merk het niet zelf hoefde te vinden en te melden.. Er werd vermoed dat deze productvermeldingen frauduleus waren, inbreuk maakten, vervalst waren of risico liepen op andere vormen van misbruik.
MEER DAN

6 miljoen

6 miljoen vervalsingen geïdentificeerd, in beslag genomen en op de juiste wijze verwijderd, waardoor ze volledig uit de toeleveringsketen zijn verwijderd.
MEER DAN

1300

criminelen zijn vervolgd door middel van procesvoering en strafrechtelijke doorverwijzingen.
Verstoren van netwerken voor vervalsing over de hele wereld

De Amazon-CCU verstoort vervalsers niet alleen via civiele rechtszaken, maar werkt samen met justitie ook aan gezamenlijke handhavingsmaatregelen en inbeslagnames over de hele wereld. Zo ondernemen ze actie tegen kwaadwillenden, leveranciers, logistieke dienstverleners, social-media-influencers, aanbieders van valse facturen en meer. In 2022:
  • Amazon heeft informatie gedeeld met verschillende openbare veiligheidsinstanties in China. Zo kon wetshandhaving invallen bij namaakactiviteiten in meerdere provincies, waarbij meer dan 240.000 vervalste producten in beslag zijn genomen en drie grote netwerken voor vervalsing zijn ontmanteld.
  • De Duitse rechtshandhaving heeft op basis van informatie Amazon opgetreden tegen negen vermoedelijke leden van een in Duitsland gevestigd vervalsingsbedrijf voor inkt en toner dat klanten probeerde te misleiden door nep-tonercartridges te verkopen als authentieke producten.
  • Amazon heeft anti-namaakactiviteiten ondersteund die zijn ondernomen door de Police Intellectual Property Crime Unit (PIPCU) van City of Londen. De Amazon-CCU heeft samen met de British Phonographic Industry (BPI) gedetailleerde informatie verstrekt aan de politie van City of Londen over grootschalige vervalsing van cd's. Door de acties van PIPCU, waaronder invallen op drie verschillende locaties, werden meer dan 32 000 vervalste cd's in beslag genomen.
SUCCESVERHALEN

Schrijf je merk vandaag nog in

Aan de slag met het Brand Registry

Meer informatie over de deelnamecriteria en hoe je kunt beginnen met de inschrijving.
© 2023, Amazon Services LLC.