Merk
Beschermingsrapport

De missie van Amazon om merken te beschermen

Amazon streeft ernaar om het meest klantgerichte bedrijf ter wereld te zijn, waar mensen de grootst mogelijke selectie authentieke goederen kunnen vinden. Momenteel hebben we meer dan 300 miljoen actieve klantaccounts en meer dan 1,9 miljoen verkooppartners wereldwijd. Veel van deze verkooppartners zijn kleine en middelgrote bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de meeste fysieke producten die in onze Stores worden verkocht. Met trots helpen we deze kleine bedrijven honderdduizenden nieuwe banen te creëren in hun lokale gemeenschap. We werken hard om het vertrouwen van klanten te winnen en te behouden. De verkoop van namaakproducten is bij ons dan ook streng verboden. We innoveren voortdurend om vervalste producten op te sporen en te voorkomen dat ze bij onze klanten terechtkomen.
We zijn er trots op om een aantal van de nieuwste innovaties, datapunten en samenwerkingen te delen en om te benadrukken bij het beschermen van merken, klanten en verkopers in onze stores.

Onze nieuwste innovaties

Vervalsers ter verantwoording roepen

In 2020 hebben we aanzienlijke vorderingen gemaakt om partijen met kwade bedoelingen ter verantwoording te roepen met de oprichting van de Amazon Counterfeit Crimes Unit, waardoor we meer kunnen doen bij geschillen en kunnen samenwerken met wetshandhavingsinstanties over de hele wereld. De Counterfeit Crimes Unit is een wereldwijd team dat zich inzet om partijen met kwade bedoelingen ter verantwoording te roepen door zaken op te bouwen en door te spelen naar rechtshandhavers, en onafhankelijke en gezamenlijke onderzoeken met merken en civiele geschillen in samenwerking met merken uit te voeren tegen partijen met kwade bedoelingen.

Kleine bedrijven helpen IP-rechten te beveiligen

Amazon heeft IP Accelerator specifiek ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven, waardoor het gemakkelijker en voordeliger voor hen is om hun unieke producten en intellectueel eigendom te beschermen. IP Accelerator verbindt ondernemers met een samengesteld netwerk van advocatenkantoren die zijn gespecialiseerd in IE. Amazon heeft elk van de deelnemende advocatenkantoren gecontroleerd op ervaring, expertise en klantenservice. Samen zijn we concurrerende tarieven overeengekomen. Wanneer ondernemers deze advocatenkantoren gebruiken om een handelsmerkaanvraag in te dienen, geeft Amazon hun merk vroegtijdige toegang tot het Merkenregister.

Betrouwbare proactieve controles verbeteren

Amazon heeft toonaangevende tools gebouwd om de identiteit van potentiële verkopers te verifiëren met een combinatie van algoritmen, machine-learning-technologie en beoordeling door een expert. Potentiële verkooppartners moeten een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto en informatie over hun identiteit, locatie, belastinggegevens, bankrekening, creditcard en meer verstrekken. Onze bedrijfseigen systemen analyseren honderden unieke gegevenspunten om de informatie te verifiëren en potentiële risico's te detecteren. Onze verificatieprocessen hebben meer dan 6 miljoen pogingen om een verkoopaccount aan te maken gestopt voordat ze een productvermelding te koop konden zetten.
MEER DAN

500.000

merken staan wereldwijd geregistreerd in het Merkenregister.

De wereldwijde impact van merkbescherming

Het Merkenregister is in 2017 geïntroduceerd en is ondertussen uitgebreid naar de Verenigde Staten, Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Singapore, Nederland en Saoedi-Arabië. We innoveren voortdurend en breiden onze activiteiten continu uit naar nieuwe markten om onze merken beter van dienst te zijn. In 2020 hebben we een aantal mijlpalen bereikt vanwege de meer dan 10.000 Amazon-medewerkers die onze stores over de hele wereld helpen beschermen.
MEER DAN

500 miljoen

producteenheden zijn geordend door merken en fabrikanten met unieke Transparantiecodes.
MEER DAN

18.000

merken hebben zich ingeschreven bij Project Zero.
MEER DAN

7000

kleine en middelgrote bedrijven waren verbonden met vertrouwde advocatenkantoren in de VS en Europa, dienden met succes handelsmerkaanvragen in en kregen vroegtijdige toegang tot de merkbeschermingstools van het Merkenregister.

Grensoverschrijdende partnerschappen om vervalsingen te stoppen

Amazon werkt rechtstreeks samen met merken en vooraanstaande brancheverenigingen om feedback te krijgen waarmee we onze programma's kunnen blijven verbeteren, onze aanbevolen werkwijzen kunnen delen om anderen te helpen succesvoller te worden, trends te identificeren, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en uiteindelijk klanten en merken beter te beschermen. In 2020 hebben we convenanten met:
  • Confindustria Moda
  • Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI)
  • Europese Commissie
  • Imaging Supplies Coalition (ISC)
  • Indian Beauty & Hygiene Association
  • International AntiCounterfeiting Coalition (IACC)
  • Italian Anti-Counterfeiting Association (INDICAM)
  • Michigan State University’s Center for Anti-Counterfeiting and Product Protection (A-CAPP)

Schrijf je merk vandaag nog in

Aan de slag met het Merkenregister

Meer informatie over de deelnamecriteria en hoe je kunt beginnen met de inschrijving.
© 2022, Amazon Services LLC.