Amazon Project Zero: Merken beter beschermen tegen namaakproducten
Bij Project Zero werken Amazon en merken intensief samen om het aantal namaakproducten tot nul terug te brengen

Wat is Project Zero?

Automatische beveiligingsmechanismen
Aangestuurd door de machine-learning-technologie van Amazon scannen automatische beveiligingsmechanismen voortdurend onze stores en verwijderen deze proactief producten die vermoedelijk namaak zijn. Merken bieden ons belangrijke datapunten over zichzelf (bijvoorbeeld handelsmerken, logo's, enz.). Wij scannen op basis hiervan meer dan 5 miljard dagelijkse updatepogingen voor productvermeldingen, op zoek naar producten die vermoedelijk namaak zijn.
Selfservice voor het verwijderen van namaakgoederen
Merken hoeven niet langer contact met ons op te nemen om vermeldingen van namaakgoederen uit onze stores te laten verwijderen. In plaats daarvan bieden we ze de unieke mogelijkheid om dat zelf te doen met behulp van onze nieuwe zelfbedieningstool. We gebruiken deze gegevens ook om onze automatische beschermingsmechanismen te versterken zodat we verdachte productvermeldingen van namaakgoederen in de toekomst proactief eruit kunnen filteren.
Serienummers voor producten
(Nog niet beschikbaar in Nederland)
Merken brengen een unieke code aan op elke eenheid van een ingeschreven product die ze produceren, zodat Amazon de authenticiteit van al de producten die in de stores van Amazon worden aangekocht, kan scannen en bevestigen. Met deze service kunnen we voor elke producteenheid namaakgoederen detecteren en voorkomen dat deze de klant bereiken.

Deelnamecriteria

Om in aanmerking te komen voor Project Zero gelden de volgende deelnamecriteria:

1.

Je merk moet zijn ingeschreven bij Amazon Brand Registry met een door de overheid geregistreerd handelsmerk.

2.

Je moet:

• De eigenaar van het handelsmerk zijn.

• Een Amazon-account hebben met toegang tot het Merkenregister.

• Meldingen hebben ingediend van mogelijke inbreuk met een aanvaardingspercentage van ten minste 90% in de afgelopen zes maanden.
Als je wilt controleren of je in aanmerking komt, log je in met het Amazon-account dat je gebruikt voor het Merkenregister:
Opmerking: Om misbruik van onze tools te voorkomen, heeft Amazon het recht om aanvullende factoren te evalueren om te bepalen of een gebruiker in aanmerking komt.
“Project Zero is een zeer eenvoudige en effectieve tool geweest om BMW op Amazon te beschermen. We zijn erg tevreden met de tools die Amazon heeft ontwikkeld om ons in staat te stellen ons merk te beschermen.”
"Amazon's inspanningen om namaakproducten terug te brengen tot nul, sluiten goed aan op ons beleid en we zijn dankbaar dat Amazon meer tools ter beschikking stelt die ons helpen bij deze werkzaamheden. Project Zero is eenvoudig in gebruik en het effect is meteen merkbaar; we zijn zeer tevreden. We overwegen om in de nabije toekomst andere handelsmerken in te schrijven in het Merkenregister om gebruik te maken van Project Zero."
"Amazon Project Zero is een krachtige verbetering op het gebied van merkbescherming. De tools die in Project Zero worden aangeboden, zijn steeds proactiever in het verwijderen van inbreukmakende productvermeldingen. We hebben samengewerkt en het is geweldig om te zien dat Amazon proactieve maatregelen neemt om onze merken en onze consumenten te beschermen."