Bij Project Zero werken Amazon en merken intensief samen om het aantal namaakproducten tot nul terug te brengen

Automatische beveiligingsmechanismen

Aangestuurd door de machine-learning-technologie van Amazon scannen automatische beveiligingsmechanismen voortdurend onze stores en verwijderen deze proactief producten die vermoedelijk namaak zijn. Merken bieden ons belangrijke datapunten over zichzelf (bijvoorbeeld handelsmerken, logo's, enz.). Wij scannen op basis hiervan meer dan 5 miljard dagelijkse updatepogingen voor productvermeldingen, op zoek naar producten die vermoedelijk namaak zijn.

Selfservice voor het verwijderen van namaakgoederen

Merken hoeven niet langer contact met ons op te nemen om vermeldingen van namaakgoederen uit onze stores te laten verwijderen. In plaats daarvan bieden we ze de unieke mogelijkheid om dat zelf te doen met behulp van onze nieuwe zelfbedieningstool. We gebruiken deze gegevens ook om onze automatische beschermingsmechanismen te versterken zodat we verdachte productvermeldingen van namaakgoederen in de toekomst proactief eruit kunnen filteren.

Serienummers voor producten

Merken brengen een unieke code aan op elke eenheid van een ingeschreven product die ze produceren, zodat Amazon de authenticiteit van al de producten die in de stores van Amazon worden aangekocht, kan scannen en bevestigen. Met deze service kunnen we voor elke producteenheid namaakgoederen detecteren en voorkomen dat deze de klant bereiken.
Zie voor de laatste updates voor Project Zero onze officiële blogpost of raadpleeg de pagina Veelgestelde vragen.

Deelnamecriteria

Stap 1

Uw merk moet zijn ingeschreven bij Amazon Brand Registry met een door de overheid geregistreerd handelsmerk.

Stap 2

  • De eigenaar zijn van het handelsmerk.
  • Een Amazon-account hebben met toegang tot het Merkenregister.
  • Meldingen hebben ingediend van mogelijke inbreuk met een aanvaardingspercentage van ten minste 90% in de afgelopen zes maanden.
Als je wilt controleren of je in aanmerking komt, log je in met het Amazon-account dat je gebruikt voor het Merkenregister.
Opmerking: Om misbruik van onze tools te voorkomen, heeft Amazon het recht om aanvullende factoren te evalueren om te bepalen of een gebruiker in aanmerking komt.
© 2022, Amazon Services LLC.